BLI FRAMGÅNGSRIK

Etablering & Export

 

Vi hjälper dig förverkliga din affärsidé och din exportsatsning i Tunisien.

Juridik & Skatt

 

Vi hjälper dig med tunisisk och svenska rätts- och skattefrågor.

Redovisning

 

Vi erbjuder ett komplett utbud av ekonomitjänster för företag i Sverige.

BLI FRAMGÅNGSRIK

CHAMBRE DE COMMERCE

TUNISIE SUEDE

Mässor

 

Ställ ut på mässorna i Tunis, Nabeul, Sousse och Sfax.

Återvinning & Förpackningar

 

Vi är specialiserade på miljö- och märkningsfrågor vid import och export.

Event

 

Du kan boka våra lokaler för ditt event. Eller så organiserar vi hela evenemanget åt dig.

16 saker som hindrar dig från att bli rik

 

 

Författarens bok från 1937 är en guldgruva för den som vill lära sig om hur världens rikaste tänker - och vad som håller oss andra tillbaka från att nå samma framgång. En hel del har förändrats sedan 1937 men här är 16 saker som hindrar dig från att bli rik - lika aktuella idag som då.

 

Napoleon Hill, författare från den Stora depressionen och rådgivare till Franklin D. Roosevelt, gav 1937 ut boken “Think and Grow Rich” som blev en av de mest sålda bäckerna genom tiderna, enligt Business Insider.

 

Hill intervjuade över femhundra av dåtidens mest framgångsrika amerikanska män för att kunna dra slutsatser kring vad det egentligen är som krävs för att bli framgångsrik. Förutom 13 principer för att bli rik, varav 6 finns sammanfattade här, kokade han även ner intervjuerna till 30 viktigaste sakerna som håller en tillbaka från att blir rik.

 

Givetvis har mycket förändrats i världen sedan 1937, men åtminstone ett par av hans fallgropar känns fortfarande

högst relevanta och har här sammanfattats med hjälp av Business Insider.

 

1. Att inte ha ett tydligt syfte eller mål

“Det finns inget hopp om framgång för den som inte har ett centralt syfte, eller specifikt mål, att sikta på”,

skriver Hill, enligt Business Inisder.

 

Han menar alltså att den som vill bli rik måste börja med att visualisera sitt mål, som helst ska vara en specifik

siffra, för att sedan lägga upp en finansiell plan och bestämma precis vad som ska hända med pengarna.

 

2. Bristande ambition

Det räcker inte bara att ha ett mål utan du måste också vilja komma dit. Det krävs aktiv handling och uthållighet

för att nå framgång.

 

3. Att inte utnyttja din utbildning på bästa sätt

Det räcker inte bara att ha en utbildning och kunskap, du måste också lära dig hur du utnyttjar den på bästa sätt. “Folk får inte betalt för vad de vet, utan mer specifik för vad de gör av det de vet”, skriver Hill. Därför är det viktigt att fortsätta lära sig saker och hålla hjärnan i toppform.

 

4. Bristande självdisciplin

“Disciplin kommer genom självkontroll”, skriver Hill. “Det innebär att man måste kontrollera alla sina negativa sidor. Innan du kan kontrollera några omständigheter, måste du först kontrollera dig själv”, fortsätter han.

 

Den lättaste ekvationen när det handlar om att bli rik är att spara mer och spendera mindre. Då är det viktigt att lära sig kontrollera sina impulser och vara disciplinerad i sitt sparande, skriver Business Insider.

 

5. Du tar inte hand om din kropp

“No person may enjor outstanding success without good health”, skriver Hill som tycks ha varit tidig med att förstå vikten av god hälsa för att prestera bra. Lyckliga och friska människor presterar bättre så att försumma hälsan är definitivt inget bra alternativ för den som jagar framgång.

 

6. Du skjuter upp saker

Enligt Hill är människans benägenhet att skjuta upp saker en av de största källorna till misslyckanden. “De flesta av oss går igenom livet misslyckande, eftersom vi väntar på att tiden ska vara rätt för att börja göra något meningsfullt. Vänta inte. Tiden kommer aldrig bli mer rätt. Börjar där du står och jobba med de verktyg du har till hands. Efter hand kommer du hitta bättre verktyg”, skriver Hill.

 

Kontentan: Börja idag, skjut inte upp det du vill göra. Vare sig det handlar om att spara några extra kronor eller starta eget bolag.

 

7. Bristande uthållighet

“De flesta av oss är bra på att börja saker men dåliga på att avsluta”, skriver Hill och menar att “människor är benägna att ge upp vid första tecknet på motstånd”.

 

Därför är det viktigt att fortsätta kämpa för att få det du vill. De flesta framgångsrika entreprenörer har stött på många hinder och misslyckanden längs vägen. Eller som Draknästets Mark Cuban brukar säga: “Det spelar ingen roll hur många gånger du misslyckas. Du behöver bara ha rätt en gång för att lyckas”.

 

8. Negativitet

Hill framhäver vikten av att inte stöta bort andra människor genom en negativ attityd då samarbete är otroligt viktigt för den som vill bli framgångsrik. Författaren menar att positiva känslor och optimism är nycklar till framgång. Vilket stöds av dagens forskning som till exempel visar att lyckliga människor är mer sannolika att prestera bra på jobbet.

 

9. Bristande beslutsamhet

I sina över 500 intervjuer som tjänat miljoner dollar vardera framgick att varenda en av personerna hade en vana att fatta beslut snabbt. Dessutom skriver Hill att motsatsen också stämde enligt hans forskning, personer som inte lyckas förvärva en förmögenhet har också för vana att fatta beslut långsamt, och ändra sig flera gånger.

 

Att vara beslutsam är inte bara en egenskap förknippad med framgångsrika människor utan också en viktig ledaregenskap, påpekar Business Insider.

 

10. Du tar inte risker

“Den som inte tar några risker får oftast ta det som finns kvar efter andra har gjort sina val”, skriver Hill. “Att vara för försiktig är lika farligt som att vara för riskbenägen. Båda är extremer att akta sig för”, fortsätter han.

 

För att ens ha chansen att bli framgångsrik krävs även att man vågar chansa och ta risker. Dock inte utan ett noggrant övervägande först.

 

11. Du omger dig med fel personer

“Man ska vara nogrann med att välja en chef som kan vara en inspiration och som själv är intelligent och framgångsrik”, skriver Hill. Det här gäller naturligtvis inte bara din chef utan det handlar om att omge dig med människor som får dig att utvecklas och må bra. Människans natur gör att vi automatiskt anpassar oss efter de vi umgås med, vilket gör att sannolikheten att bli rik är större för den som umgås med andra rika personer, skriver Business Insider.

 

12. Du har fastnat på ett jobb du hatar

Det går inte, i alla fall för de flesta, att bli rik på något man inte tycker om. För att orka lägga ned den tid som krävs för att exempelvis ditt bolag ska bli framgångsrikt krävs det också att du brinner för idén. Stanna inte kvar på ett jobb där du känner dig stressad och inte tillfredsställd utan hitta istället ett jobb där du kan utvecklas och utmanas.

 

13. Du fokuserar på för många saker

“Koncentrera all din kraft på ett enda mål”, skriver Hill och menar att sannolikheten för att lyckas är betydligt större om du enbart fokuserar på en sak. Oavsett om det är att bli rik i sig eller att växa ditt bolag.

 

14. Bristande passion

“Utan entusiasm är det omöjligt att vara övertygande”, skriver Hill. “Vidare smittar entusiasm, och personen som har det, under kontroll, är generellt välkommen i alla sociala grupper”, fortsätter han.

 

De rikaste människorna når inte framgång på egen hand utan använder sin passion och energi till att inspirera andra och tillsammans röra sig framåt.

 

15. Du har inte ett öppet sinne

Du måste vara öppen för att hela tiden samarbeta med människor, föreställa dig nya idéer och komma på nya lösningar, menar Hill och skriver att de mest framgångsrika människorna tänker annorlunda.

 

För att tänka annorlunda gäller det, enligt John Maxwell, författaren till “How successful people think”, att göra nya saker, utsätta dig själv för nya människor och värdesätta andra idéer än du är van vid.

 

16. Avsaknad av social förmåga och oförmåga att samarbeta

“De flesta människor förlorar sina positioner och stora möjligheter i livet på grund av detta misstaget än på grund av alla andra tillsammans”, skriver Hill.

 

Att bygga ett framgångsrikt bolag eller en framgångsrik karriär kräver lika mycket social förmåga och charm som strategi. Att vara trevlig är alltså ett bra knep, enligt författaren.

 

Copyright © All Rights Reserved